Лепбук для школярів: поєднуємо творчість та навчання - «ОТ 6 ДО 9 ЛЕТ» » « Я - Женщина »

Лепбук для школярів: поєднуємо творчість та навчання - «ОТ 6 ДО 9 ЛЕТ»



Лепбук для школярів: поєднуємо творчість та навчання - «ОТ 6 ДО 9 ЛЕТ»
Каждый и каждая из нас является специалистом в какой-то области, и мы можем поделиться своим опытом и ощущениями с другими. Мало того, мы просто обязаны это сделать потому, что в природе действует очень простой закон «чем больше отдаешь, тем больше получаешь».....
Лепбук для школярів: поєднуємо творчість та навчання - «ОТ 6 ДО 9 ЛЕТ»

Щодня школярі отримують нові знання про все на світі. Щоб не забути цю інформацію, потрібно її систематизувати, розкласти по поличках. А іноді… по кишеньках. Популярна техніка лепбук захоплює дітей, а вчителів і батьків тішить своєю ефективністю. Як він працює? Розкаже стаття проєкту "Навчаємось разом: дружня школа".


Лепбуки, які є традиційною технологією навчання у багатьох країнах, в українських навчальних закладах з‘явилися нещодавно. Такий спосіб оптимізувати інформацію оптимально підходить для концепції НУШ і допомагає освоїти усі ключові компетенції. Робота над створенням лепбука допомагає розвинути важливі наскрізні вміння: творчість, уміння працювати в команді, критичне мислення.


Що таке лепбук?


Лепбук (буквально "наколінна книга") — книжка-розкладка, присвячена певній темі та створена учнем власноруч. Зазвичай це тека: вній є кишеньки для розміщення інформації у різному вигляді — ілюстрації, факти, схеми тощо.


Лепбуки почали використовувати під час домашнього навчання у США ще у 80-х роках минулого століття, тоді ж з‘явився і сам термін. Цікаві книжечки найперше призначалися для навчання дошкільнят та дітей молодшого шкільного віку. Але вони досить швидко стали популярними у різних навчальних закладах в багатьох країнах світу, а вікових обмежень для їхнього використання немає.


Що таке лепбук? - изображение №1" >

Лепбук для початкової школи: в чому його користь?


Про лепбуки в реаліях української початкової школи ми поговорили із засновницею проєкту "Всеосвіта" Лесею Литвиненко. Вона має особливу любов до цих корисних кольорових книжечок та змістовну власну колекцію готових макетів для створення лепбука.


Лепбук для початкової школи: в чому його користь? - изображение №1" >

Леся Литвиненко впевнена: лепбуки можна ефективно використовувати буквально з першого класу.



Це дуже простии інструмент для засвоєння будь-якоі інформаціі. Їх можна зробити дуже простими, без віконечок та додаткових кишеньок, більше схожими на листівки — це обов'язково зацікавить дітей. Тому для створення лепбуків немає обмежень по віку дитини, головне, аби вони самі створювали ці матеріали і, таким чином, краще запам'ятовували інформацію,



— зазначила експертка.


Як створити лепбук: поради експертки


Лепбук можна створювати по-різному: самому чи групою, вдома чи в школі, присвятити його одній темі чи кільком відразу. Основа для лепбука може бути різною:


Тека, цупкий папір, кольорові олівці та власна фантазія. Повністю самостійно зроблений лепбук з нуля — це кропітка праця. На таку роботу треба виділити достатньо часу.
Звичайний зошит. У американських школах лепбуки часто створюють у звичайних робочих зошитах. Це найпростіший варіант.
Лепбук на основі готового макету. Необхідно завантажити макет з інтернет-ресурсу, роздрукувати, створити лепбук та заповнити його власноруч.
Як створити лепбук: поради експертки - изображение №1" >

У кожного варіанту є свої переваги, Леся Литвиненко радить починати з готових макетів, адже якщо дитина робить лепбук вперше, то навіть зібрати й заповнити його — це вже цілий квест. На думку експертки, дитині простіше вперше зробити його в класі, під керівництвом вчителя, а добре натренувавшись, можна створювати самостійно вдома.



Першии лепбук можна виготовити протягом тижня. Не всі одразу розуміють як він має виглядати у готовому вигляді. Але достатньо спробувати кулька разів — і лепбуки стають абсолютно зрозумілими, на іх виготовлення йде стільки ж часу, як і на створення звичаиного реферату. Єдине, якщо ви хочете зробити об'ємний складний лепбук, то це дійсно потребуватиме багато часу та енергіі,



— зазначила Леся Литвиненко.


Як створити лепбук: поради експертки - изображение №2" >

Як використовувати лепбук?


Лепбук підходить для будь-яких шкільних предметів, дозволяє інтегрувати їх, його можна використовувати й поза школою для закріплення вивченого матеріалу на будь-яку тему. Свою місію з систематизації вивченого матеріалу лепбук виконує ще на етапі виготовлення. Давно відомо, що створюючи шпаргалку, учень краще запам‘ятовує матеріал. А тут не просто шпаргалка, а цікава ілюстрована книжечка, створення якої — суцільна творчість та захопливий процес.



Лепбук може охоплювати кілька тем, але наикраще виготовляти його для закріплення матеріалу з конкретноі теми. Так, протягом року збереться об'ємна тека з гарно структурованими темами для швидкого повторення матеріалу,



— ділиться досвідом засновниця проєкту "Всеосвіта" Леся Литвиненко.


Своєрідна бібліотечка з лепбуків допоможе дітям швидко знайти необхідну інформацію та, за необхідності, повторити її. А ще яскраві, зроблені власноруч книжечки привертають увагу, їх приємно тримати в руках та час від часу переглядати, мимохідь повторюючи вивчене.


Авторка: Анастасія Пасічна, журналістка проєкту "Навчаємось разом: дружня школа"


Цей матеріал створений за фінансової підтримки Європейського Союзу та Міністерства закордонних справ Фінляндії. Висловлені в цьому матеріалі думки жодним чином не відображають офіційний погляд Європейського Союзу чи Міністерства закордонних справ Фінляндії.



Як використовувати лепбук? - изображение №1" >

Щодня школярі отримують нові знання про все на світі. Щоб не забути цю інформацію, потрібно її систематизувати, розкласти по поличках. А іноді… по кишеньках. Популярна техніка лепбук захоплює дітей, а вчителів і батьків тішить своєю ефективністю. Як він працює? Розкаже стаття проєкту "Навчаємось разом: дружня школа". Лепбуки, які є традиційною технологією навчання у багатьох країнах, в українських навчальних закладах з‘явилися нещодавно. Такий спосіб оптимізувати інформацію оптимально підходить для концепції НУШ і допомагає освоїти усі ключові компетенції. Робота над створенням лепбука допомагає розвинути важливі наскрізні вміння: творчість, уміння працювати в команді, критичне мислення. Що таке лепбук? Лепбук (буквально "наколінна книга") — книжка-розкладка, присвячена певній темі та створена учнем власноруч. Зазвичай це тека: вній є кишеньки для розміщення інформації у різному вигляді — ілюстрації, факти, схеми тощо. Лепбуки почали використовувати під час домашнього навчання у США ще у 80-х роках минулого століття, тоді ж з‘явився і сам термін. Цікаві книжечки найперше призначалися для навчання дошкільнят та дітей молодшого шкільного віку. Але вони досить швидко стали популярними у різних навчальних закладах в багатьох країнах світу, а вікових обмежень для їхнього використання немає. Що таке лепбук? - изображение №1"
→ 


Другие новости.



Мы в Яндекс.Дзен


Новости по теме.





Добавить комментарий

добавить комментарий
Комментарии для сайта Cackle

Поисовые статьи дня.

Top.Mail.Ru Яндекс.Метрика
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика