Ази планування для школярів: метод SCRUM - «ОТ 6 ДО 9 ЛЕТ» » « Я - Женщина »

Ази планування для школярів: метод SCRUM - «ОТ 6 ДО 9 ЛЕТ»



Ази планування для школярів: метод SCRUM - «ОТ 6 ДО 9 ЛЕТ»
Каждый и каждая из нас является специалистом в какой-то области, и мы можем поделиться своим опытом и ощущениями с другими. Мало того, мы просто обязаны это сделать потому, что в природе действует очень простой закон «чем больше отдаешь, тем больше получаешь».....
Ази планування для школярів: метод SCRUM - «ОТ 6 ДО 9 ЛЕТ»

Школярі Нової української школи постійно розвивають та покращують свої компетенції — не лише на уроках, але й поза ними. Позашкільне навчання вражає своїм розмаїттям. Як встигати з навчанням та всебічним розвитком, а ще знаходити час для ігор та відпочинку? Дізнавалася команда проєкту "Дружня школа".


Питання "Як все встигати?" нині турбує не лише дорослих, але й дітей. Позашкільні заняття пропонують цікаві варіанти розвитку молодших школярів: тут і спорт, і творчість, і іноземні мови. Втім, записавшись на кілька додаткових гуртків, в житті школярів збільшується не лише кількість корисних знань та позитивних вражень, але й рівень стресу.




Дітям молодшого шкільного віку вільний час потрібен для того, щоб гратися, гуляти, експериментувати, читати, творити, навіть нудьгувати — і в усьому цьому розмаїтті знаходити своє власне "я", яке пізніше стане основою у виборі професії та життєвої мети. Крім того, такий цінний час "неробства" і звичайних дитячих ігор — відпочинок і основа для здорової психіки дитини.



— каже Інна Соколи, керуюча партнерка дитячого клубу та садка, коуч.



Звичайно, це зовсім не означає, що дитину не потрібно розвивати творчо, спортивно та інтелектуально поза школою — у всьому потрібен баланс. Буває й так, що дитинство проноситься повз сучасних дітей: крім загальноосвітньої школи, вони відвідують додаткові творчі гуртки, музичні або спортивні школи, курси іноземних мов, встигають пограти на планшеті в Minecraft, а ввечері подивитися мультик.



— додає вона.



З потребою ефективного планування Інна Соколи зустрілась на практиці. Наприкінці другого класу її старший син Тимур висловив бажання мати більше вільного часу для Lego і захотів сам долучитися до планування. Рішенням став метод тайм-менеджменту на базі "дорослої" технології SCRUM.


Що таке SCRUM?


SCRUM — це метод проєктного планування, який пропонує низку інструментів для ефективного вирішення командних завдань. Втім, його також використовують для індивідуального планування.


Сам термін "scrum" прийшов із регбі, а з широким загалом його познайомили Кен Швабер і Джефф Сазерленд. Останній став співавтором бестселеру "Agile Software Development with SCRUM", який і популяризував метод SCRUM у багатьох сферах. Нині його використовують у ФБР, під час підготовки космічних польотів, у сфері ІТ, державному управлінні, шкільній освіті тощо.


Що таке SCRUM? - изображение №1" >

Суть метода полягає в тому, щоб розділити одне велике завдання на окремі завдання та етапи, визначити відповідальних за виконання кожного з них та встановити потрібні строки. Часто використовується у форматі SCRUM-дошки зі стікерами, на яких фіксують поточні завдання.



Що таке SCRUM? - изображение №2" >Нам знадобилися магнітна дошка та стікери, — Інна Соколи продовжує свою розповідь про те, як адаптувати метод SCRUM для школяра. — На стікерах ми пишемо всі справи сина, а дошку розділили на 5 колонок:

1. "ХОЧУ" — з ідеями для вихідних та іншими цікавими справами. Наприклад, покататися на ковзанах чи сходити в гості. Ця колонка наповнюється спонтанно.


2. "ТИЖДЕНЬ" — сюди клеїмо стікери із запланованими уроками, домашніми обов'язками, секціями та гуртками на тиждень. Вільний час ми також зробили обов'язковою частиною денного розкладу. У неділю ввечері проводимо ревізію.


3. "СЬОГОДНІ" — в цю колонку переміщуємо справи з колонки "ТИЖДЕНЬ" на поточний день.


4. "ПЕРЕВІРКА" — щовечора син переміщує всі стікери в цю колонку і, якщо ми погоджуємося, то вони пересуваються в колонку "ГОТОВО". Якщо завдання виконано неякісно, тоді повертаємо його в колонку "СЬОГОДНІ" на доопрацювання.


5. "ГОТОВО" — колонка для завершених і перевірених справ.


Що таке SCRUM? - изображение №3" >


Що таке SCRUM? - изображение №4" >Мого сина дуже мотивує бачити свої результати щодня й, фактично, тримати їх в руках — нехай навіть на стікерах.

— каже Інна Соколи.


Планування також допомагає опановувати абстрактні для дитини поняття "час", "справи", "розклад" робити їх конкретними й зрозумілими. За допомогою планування школяр не тільки навчиться керувати своїм часом, але й стане більш організованим і зібраним. Як і будь-який інструмент тайм-менеджменту, важливо використовувати його з радістю та задоволенням, резюмує Інна Соколи.


Що таке SCRUM? - изображение №5" >

Авторка: Ярослава Кобинець, журналістка проєкту "Дружня школа"


Цей матеріал створений за фінансової підтримки Європейського Союзу та Міністерства закордонних справ Фінляндії. Висловлені в цьому матеріалі думки жодним чином не відображають офіційний погляд Європейського Союзу чи Міністерства закордонних справ Фінляндії.



Що таке SCRUM? - изображение №6" >

Школярі Нової української школи постійно розвивають та покращують свої компетенції — не лише на уроках, але й поза ними. Позашкільне навчання вражає своїм розмаїттям. Як встигати з навчанням та всебічним розвитком, а ще знаходити час для ігор та відпочинку? Дізнавалася команда проєкту "Дружня школа". Питання "Як все встигати?" нині турбує не лише дорослих, але й дітей. Позашкільні заняття пропонують цікаві варіанти розвитку молодших школярів: тут і спорт, і творчість, і іноземні мови. Втім, записавшись на кілька додаткових гуртків, в житті школярів збільшується не лише кількість корисних знань та позитивних вражень, але й рівень стресу. Дітям молодшого шкільного віку вільний час потрібен для того, щоб гратися, гуляти, експериментувати, читати, творити, навіть нудьгувати — і в усьому цьому розмаїтті знаходити своє власне "я", яке пізніше стане основою у виборі професії та життєвої мети. Крім того, такий цінний час "неробства" і звичайних дитячих ігор — відпочинок і основа для здорової психіки дитини. — каже Інна Соколи, керуюча партнерка дитячого клубу та садка, коуч. Звичайно, це зовсім не означає, що дитину не потрібно розвивати творчо, спортивно та інтелектуально поза школою — у всьому потрібен баланс. Буває й так, що дитинство проноситься повз сучасних дітей: крім загальноосвітньої школи, вони відвідують додаткові творчі гуртки, музичні або спортивні школи, курси іноземних мов, встигають пограти на планшеті в Minecraft, а ввечері подивитися мультик. — додає вона. З потребою ефективного планування Інна Соколи зустрілась на практиці. Наприкінці другого класу її старший син Тимур висловив бажання мати більше вільного часу для Lego і захотів сам долучитися до планування. Рішенням став метод тайм-менеджменту на базі "дорослої" технології SCRUM. Що таке SCRUM? SCRUM — це метод проєктного планування, який пропонує низку інструментів для ефективного вирішення командних завдань. Втім, його також використовують для індивідуального планування. Сам термін "scrum" прийшов із регбі, а з широким загалом його познайомили Кен Швабер і Джефф Сазерленд. Останній став співавтором бестселеру "Agile Software Development with SCRUM", який і популяризував метод SCRUM у багатьох сферах. Нині його використовують у ФБР, під час підготовки космічних польотів, у сфері ІТ, державному управлінні, шкільній освіті тощо. Що таке SCRUM? - изображение №1"
→ 


Другие новости.



Мы в Яндекс.Дзен


Новости по теме.





Добавить комментарий

добавить комментарий
Комментарии для сайта Cackle

Поисовые статьи дня.

Top.Mail.Ru Яндекс.Метрика
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика