Як не завдати шкоди дітям своїми дописами в мережі: 7 правил для батьків - «СЕМЬЯ» » « Я - Женщина »

Як не завдати шкоди дітям своїми дописами в мережі: 7 правил для батьків - «СЕМЬЯ»



Як не завдати шкоди дітям своїми дописами в мережі: 7 правил для батьків - «СЕМЬЯ»
Каждый и каждая из нас является специалистом в какой-то области, и мы можем поделиться своим опытом и ощущениями с другими. Мало того, мы просто обязаны это сделать потому, что в природе действует очень простой закон «чем больше отдаешь, тем больше получаешь».....
Як не завдати шкоди дітям своїми дописами в мережі: 7 правил для батьків - «СЕМЬЯ»

В епоху цифрових технологій дітей треба навчити захищати себе не тільки на вулиці, але й в онлайні. Співзасновник онлайн-платформи Prometheus Іван Примаченко поділився правилами для батьків, що стосуються кібер-безпеки дітей.


Іван Примаченко зараз навчається в Стенфордському університеті, де пройшла цікава дискусія щодо необхідності навчати дітей цифровій грамотності та вмінню захищати свою приватність онлайн. Несподівана теза: не рідко приватність дітей і підлітків онлайн порушують самі батьки!


Деякі кумедні фото можуть завдати шкоди дітям у майбутньому, тому батькам треба привчити себе радитися з ними, перш ніж поширювати дорогоцінні моменти свого сімейного життя у соціальних мережах.



Іван Примаченко,
співзасновник онлайн-платформи Prometheus



Дослідження показують, що діти не проти, якщо батьки публікують їх фото чи відео онлайн, якщо це зображення зі святкувань, спортивних змагань чи "офіційні" портрети.


Діти закономірно не люблять фото на яких вони виглядають дивно, смішно (в поганому сенсі цього слова) чи від яких відчувають сором. Елементарне правило: перед публікацією фото подумайте, чи хотіли б ви, щоб схоже ваше фото хтось опублікував в мережі.



Не всі речі, які ваші діти говорять і роблять в реальному житті, варті публікації в Фейсбуці.



Те, що виглядає мило і кумедно для вас, може бути сприйнято зовсім інакше друзями підлітка в школі чи його/її потенційними виборцями за 30 років.



Пам'ятайте, все що потрапило в інтернет, залишається тут назавжди.



Уникайте публікацій про медичні діагнози і психологічні проблеми дитини в соціальних мережах, якщо для цього немає крайньої необхідності.


Подібна інформація може бути зібрана і використана майбутніми роботодавцями, страховими компаніями чи урядом в автоматичному режимі і в прямому сенсі цього слова дорого обійтися вашій дитині.




Пристрої і програми, що допомагають слідкувати за пересуванням дитини чи її поведінкою онлайн, можуть бути корисними, але дитина має право знати, до яких саме даних ви маєте доступ. Інакше є ризик втратити її довіру надовго.



Пристрої і програми, які прослуховують телефони і дають доступ до переписок підлітків в месенджерах не просто підривають довіру до батьків, але й порушують психологічну автономію дитини.


Подібні тоталітарні практики погано впливають як на поведінку підлітків, так і на їх відносини з батьками.



Ніхто не хоче жити всередині антиутопії Оруела.




Якщо ви не знаєте, як поступити правильно - спитайте у дитини. Діти теж люди і вони вміють говорити!



Все більше батьків для захисту приватності дітей вирішують взагалі утриматися від публікації їх фото/відео та іншої інформації про них онлайн.


Це радикальне рішення, яке точно не для кожного. Але продумати вашу власну політику щодо приватності ваших дітей онлайн потрібно вже зараз.


Ілюстрації unsplash.com


В епоху цифрових технологій дітей треба навчити захищати себе не тільки на вулиці, але й в онлайні. Співзасновник онлайн-платформи Prometheus Іван Примаченко поділився правилами для батьків, що стосуються кібер-безпеки дітей. Іван Примаченко зараз навчається в Стенфордському університеті, де пройшла цікава дискусія щодо необхідності навчати дітей цифровій грамотності та вмінню захищати свою приватність онлайн. Несподівана теза: не рідко приватність дітей і підлітків онлайн порушують самі батьки! Деякі кумедні фото можуть завдати шкоди дітям у майбутньому, тому батькам треба привчити себе радитися з ними, перш ніж поширювати дорогоцінні моменти свого сімейного життя у соціальних мережах. Іван Примаченко, співзасновник онлайн-платформи Prometheus Дослідження показують, що діти не проти, якщо батьки публікують їх фото чи відео онлайн, якщо це зображення зі святкувань, спортивних змагань чи "офіційні" портрети. Діти закономірно не люблять фото на яких вони виглядають дивно, смішно (в поганому сенсі цього слова) чи від яких відчувають сором. Елементарне правило: перед публікацією фото подумайте, чи хотіли б ви, щоб схоже ваше фото хтось опублікував в мережі. Не всі речі, які ваші діти говорять і роблять в реальному житті, варті публікації в Фейсбуці. Те, що виглядає мило і кумедно для вас, може бути сприйнято зовсім інакше друзями підлітка в школі чи його/її потенційними виборцями за 30 років. Пам'ятайте, все що потрапило в інтернет, залишається тут назавжди. Уникайте публікацій про медичні діагнози і психологічні проблеми дитини в соціальних мережах, якщо для цього немає крайньої необхідності. Подібна інформація може бути зібрана і використана майбутніми роботодавцями, страховими компаніями чи урядом в автоматичному режимі і в прямому сенсі цього слова дорого обійтися вашій дитині. Пристрої і програми, що допомагають слідкувати за пересуванням дитини чи її поведінкою онлайн, можуть бути корисними, але дитина має право знати, до яких саме даних ви маєте доступ. Інакше є ризик втратити її довіру надовго. Пристрої і програми, які прослуховують телефони і дають доступ до переписок підлітків в месенджерах не просто підривають довіру до батьків, але й порушують психологічну автономію дитини. Подібні тоталітарні практики погано впливають як на поведінку підлітків, так і на їх відносини з батьками. Ніхто не хоче жити всередині антиутопії Оруела. Якщо ви не знаєте, як поступити правильно - спитайте у дитини. Діти теж люди і вони вміють говорити! Все більше батьків для захисту приватності дітей вирішують взагалі утриматися від публікації їх фото/відео та іншої інформації про них онлайн. Це радикальне рішення, яке точно не для кожного. Але продумати вашу власну політику щодо приватності ваших дітей онлайн потрібно вже зараз. Ілюстрації unsplash.com
→ 


Другие новости.



Мы в Яндекс.Дзен


Новости по теме.





Добавить комментарий

добавить комментарий
Комментарии для сайта Cackle

Поисовые статьи дня.

Top.Mail.Ru Яндекс.Метрика
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика