Дітям про Україну: цікаві книжки, канали та мультфільми про батьківщину - «ОТ 6 ДО 9 ЛЕТ» » « Я - Женщина »

Дітям про Україну: цікаві книжки, канали та мультфільми про батьківщину - «ОТ 6 ДО 9 ЛЕТ»



Дітям про Україну: цікаві книжки, канали та мультфільми про батьківщину - «ОТ 6 ДО 9 ЛЕТ»
Каждый и каждая из нас является специалистом в какой-то области, и мы можем поделиться своим опытом и ощущениями с другими. Мало того, мы просто обязаны это сделать потому, что в природе действует очень простой закон «чем больше отдаешь, тем больше получаешь».....
Дітям про Україну: цікаві книжки, канали та мультфільми про батьківщину - «ОТ 6 ДО 9 ЛЕТ»

Які книжки, мультфільми та канали зможуть цікаво та захоплююче розповісти дітям про Україну, видатних українців та про українську мову, читайте в нашій добірці.


Дитячі книжки з історії України
Книжки про видатних українців для дітей
Мандрівки Україною, легенди та оповіді
Українська мова для дітей
Мультфільми та відео-канали
Наліпки, розмальовки, пазли для наймолодших

Ми підготували підбірку дитячих книг та мультфільмів про Україну: про історію, географію, видатних людей та про українську мову. Аби юні українці знали, що правильно казати «протягом двох років», а не «на протязі». Що змаганнях не приймають участь, а беруть. Що Володимир Великий і Володимир Мономах — це дві різні людини, а Іван Мазепа не зрадник. Чому українці і досі сперечаються з приводу Бандери. І чим боротьба за владу Київської Русі нагадує відомий серіал Гру Престолів.







«Історія України в мапах» від видавництва Фоліо


Як змінювалися кордони України протягом століть, можна прослідкувати в книзі «Історія України в мапах». Кольорові мапи, картинки та короткі коментарі.


Вік читачів: 6-12 років





«Історія України від діда Свирида» у двох книгах


Сухі історичні факти — це точно не про діда Свирида. Відомий український блогер Свирид Опанасович передасть читачам історію України легко і дотепно у формі оповіді сільського дідуся. Гумор та тонка іронія у діалогах героїв — головний інструмент автора. Ця книга не має вікових обмежень, оскільки читається на одному подиху. Один мінус - мало малюнків.


Почитати уривок можна тут.









«Мальована історія Незалежності України» брати Капранові


Мапи, портрети, жарти, видатні постаті та доленосні події — все це ви знайдете на 80 сторінках книги братів Капранових «Мальована історія Незалежності України». Історичні комікси в кожному розділі полегшують сприйняття інформації.


Вік читача: 9-12 років










«Воїни і війни України» Олег Іванюк


Читачі познайомляться не лише з минулим України, але й краще зрозуміють сучасний склад українських збройних сил, їх оснащення. А найголовніше — знайдуть відповідь на одвічне питання: «Що спільного в усіх битвах, в яких брали участь українці?».


Книга «Воїни і війни України» викладає розповіді по принципу «коли-де-хто-чим закінчилось». Цікаві ілюстрації, мінімум тексту, проте максимум інформації. Розрахована на читачів 6-12 років.








Це зробила вона, Це теж зробила вона


Двохтомник про видатних українок, які змінювали не тільки нашу країну, а й увесь світ: митчині, науковиці, громадські діячки, лікарі, вчителі та багато інших. Розповідь про кожну героїню займає всього сторінку, але в ній є все, що треба знати про професійні здобутки та про умови життя, за яких ці подвиги здійснювались.


Вік читачів: 6-12 років.





Серія книг «Видатні українці»


Роксолана, Леонід Каденюк, Ігор Сікорський, Валерій Лобановський, Кузьма Скрябін та Любомир Гузар — шість особистостей, якими пишається Україна. Спеціально для підлітків автори переказали їх біографії у художній формі.


Книги не перенасичені датами, однак розповідають достовірні факти з життя і дитинства наших кумирів: завдяки чому вони досягли своїх висот, якими були і що привело їх до успіху.


Вік читачів: 9-12 років.






"Сила дівчат" Катерина Бабкіна, Марк Лівін


Книга про українських жінок, не тільки постатей з минулого, але й наших сучасниць, які своїми видатними вчинками впливають на розвиток усього нашого суспільства, науки та мистецтва. Історії невеликі та нескладні, бех надмірної деталізації, тож краще їх читати зовсім маленьким читачам.


Читати відгук про книжку можна за посиланням.





Серія книг «12 балів»


Серія «12 балів» складається з шести окремих книг про Степана Бандеру, Івана Мазепу, Лесю Українку, Ольгу Кобилянську, Тараса Шевченка і Марусю Чурай. У формі детективної історії діти досліджують життя відомих українців. До того ж кожна книга містить фрагменти енциклопедії та допоміжні таблиці, які стануть в нагоді і для шкільних завдань.


Погортати книжку можна за посиланням.





«Княгині України-Русі» Світлана Левітас

Всі ми знаємо про правління княгині Ольги, яке наскрізь оповите таємничими легендами. Проте ж не лише Ігор був одруженим. В книзі «Княгині України- Русі» зібрані не менш цікаві перекази та легенди про жінок князів, які своєю красою, мудрістю та доброчинністю залишили помітний слід в історії нашого народу.





«Славетні Гетьмани України» Андрій Климов

Про володарів козацької булави розповість читачам Андрій Клімов у книзі «Славетні Гетьмани України». Біографії, діяльність, плани гетьманів та карти земель шукайте на сторінках «Славетних Гетьманів України».


Вік читачів: 9-12 років. Подивитися уривок з книги можна тут.









«Я і Конституція»


Команда авторів книги «Я і Конституція» дуже постаралася і адаптувала тексти Законів для юних громадян. Тематичні ілюстрації та прості слова про складні речі стануть справжніми помічниками для дітей на шляху до громадянської свідомості. Погортати сторінки можно за посиланням.


Вік читачів: 9-12 років





«Таємниця козацької шаблі» Зірка Мезантюк


Київ — Дубно (Дубенський замок) — Тараканівський форт — Берестечко (Козацькі Могили) — Підгірці (Підгорецький замок) — Олесько (Олеський замок) — Кам’янець-Подільський (Кам’янець-Подільська фортеця) — Хотин (Хотинська фортеця). За допомогою детективу-повісті «Таємниця козацької шаблі» ви помандруєте найвідомішими замками України, почуєте цікаві легенди та історичні факти. Книжка входить до шкільної програми за 5 класс.


Вік читачів: 9-12 років. Почитати уривок можна тут.











«Щоденник котячих мандрів» Лана Ра

Мандрувати Україною можна ще й з непосидючим котом, який веде щоденник про свої подорожі. Тонкий гумор та цікаві пригоди захоплюють читачів з перших секунд. До того ж книга написана великим шрифтом, що значно полегшує прочитання.


«Більш дотепнішого та цікавого викладення історичних фактів та цікавинок важко знайти. В книзі такі відомості, яких немає в підручнику, і вони значно розширюють кругозір дітей та дорослих!» - діляться враженнями читачі.











«Моя Україна» Олена Собчук


Книга Олени Собчук познайомить читачів зі звичаями, символами та побутом українців. Розповість про географічні особливості нашої місцевості та покаже, чим саме славиться Україна на весь світ.









Мандруємо Україною


Дитяча книга про різні куточки нашої країни, про визначні місця та їх історію. Вік читача: 3-8 років










Книга-мандрівка. Україна


1200 фактів про Україну, про видатних людей, тварин, рослин, унікальні мусця та культурні знахідки.








Українська легко!


За допомогою малюнків у книжці розповідається, як правильно використовувати ті чи інші слова, щоб позбавитися в своїй мові русизмів та суржику. Абоненти Київстар можуть купити електронну версію для своїх смартфонів - за посиланням.








50 експрес-уроків української для дітей


Улюблені герої каналу ПЛЮСПЛЮС Квадрик, Трикутя і Кружко допоможуть навіть найменшим читачам вивчати українську мову та не допускати найпоширеніших помилок під час спілкування.




«Говоримо Українською», який створив телеканал «ПЛЮСПЛЮС» за підтримки Міністерства освіти України.

В кожній новій серії глядачі разом з головними героями Трикутьою, Квадратиком і Кружком будуть розбирати найпоширеніші мовні помилки. Творці мультику прагнуть довести дітям, що говорити українською мовою легко і круто.


В основу мультфільму покладено книгу Олександра Авраменка «100 експрес-уроків української».



Мульт-серіал «Книга-мандрівка. Україна»


А ви знали, що одесит врятував світ від Холери? Такого точно на уроках історії не розкажуть.


Цю та 24 інші цікаві історії з життя відомих українців дивіться у серіалі «Книга-мандрівка. Україна».


«У серіалі „Книга-мандрівка. Україна“ ми розповідаємо про важливі здобутки українців, про нашу історію, яку сторіччями переписували. Ми дуже хочемо, щоб про Україну та її дивовижних людей знав увесь світ. Адже в нас є чим пишатися! Тож робімо це разом. Усі мультфільми можна дивитися у вільному доступі на YouТube. Приєднуйтесь!» - прокоментуала Ірина Тараненко, шоуранерка проекту.






Я - україночка. Одягни ляльку. Альбом з наліпками


Український національний одяг завжди вражав своєю різноманітністю: в кожному регіоні вишиванки прикрашає свій особливий орнамент. Про те, як старанно дівчата оздоблювали свої сорочки до весілля та інших свят можна дізнатися з аналогічної книжки з наліпками, присвяченої святковому одягу, - дивіться тут.









Козаки. Альбом з патріотичними наліпками.


12 аркушів, 26 наліпок з козаками, їхніми обладунками та сценами з їхнього життя. Також у книжці є розповідь про Запорізьку Січ.









Книга-розмальовка «Гетьмани України» Ірина Бендеровська


А ось дошкільнята та учні молодших класів можуть познайомитися з гетьманами України за допомогою книги-розмальовки Ірини Бендеровської. Ілюстрації передають всю мужність та силу наших героїв, а також доповнені найважливішими фактами з їх біографії. Рекомендований вік: від 3 років.








Україна. Атлас-розмальовка


Великі розмальовки з областями України та їх найголовніші пам'ятки, тварини та рослини, які тут зустрічаються. Тобто все, що перетворити звичайний урок в цікавий.





Пазл DoDo "Мапа України"


Пазл зі 100 елементів з мапою України для дітей 5-8 років.




Сподіваємося, ви знайшли цікаві дитячі книжки та мультфільми для дітей про Україну в нашій добірці.


Стаття написана колективом редакції UAUA.INFO


Які книжки, мультфільми та канали зможуть цікаво та захоплююче розповісти дітям про Україну, видатних українців та про українську мову, читайте в нашій добірці. Дитячі книжки з історії України Книжки про видатних українців для дітей Мандрівки Україною, легенди та оповіді Українська мова для дітей Мультфільми та відео-канали Наліпки, розмальовки, пазли для наймолодших Ми підготували підбірку дитячих книг та мультфільмів про Україну: про історію, географію, видатних людей та про українську мову. Аби юні українці знали, що правильно казати «протягом двох років», а не «на протязі». Що змаганнях не приймають участь, а беруть. Що Володимир Великий і Володимир Мономах — це дві різні людини, а Іван Мазепа не зрадник. Чому українці і досі сперечаються з приводу Бандери. І чим боротьба за владу Київської Русі нагадує відомий серіал Гру Престолів. «Історія України в мапах» від видавництва Фоліо Як змінювалися кордони України протягом століть, можна прослідкувати в книзі «Історія України в мапах». Кольорові мапи, картинки та короткі коментарі. Вік читачів: 6-12 років «Історія України від діда Свирида» у двох книгах Сухі історичні факти — це точно не про діда Свирида. Відомий український блогер Свирид Опанасович передасть читачам історію України легко і дотепно у формі оповіді сільського дідуся. Гумор та тонка іронія у діалогах героїв — головний інструмент автора. Ця книга не має вікових обмежень, оскільки читається на одному подиху. Один мінус - мало малюнків. Почитати уривок можна тут. «Мальована історія Незалежності України» брати Капранові Мапи, портрети, жарти, видатні постаті та доленосні події — все це ви знайдете на 80 сторінках книги братів Капранових «Мальована історія Незалежності України». Історичні комікси в кожному розділі полегшують сприйняття інформації. Вік читача: 9-12 років «Воїни і війни України» Олег Іванюк Читачі познайомляться не лише з минулим України, але й краще зрозуміють сучасний склад українських збройних сил, їх оснащення. А найголовніше — знайдуть відповідь на одвічне питання: «Що спільного в усіх битвах, в яких брали участь українці?». Книга «Воїни і війни України» викладає розповіді по принципу «коли-де-хто-чим закінчилось». Цікаві ілюстрації, мінімум тексту, проте максимум інформації. Розрахована на читачів 6-12 років. Це зробила вона, Це теж зробила вона Двохтомник про видатних українок, які змінювали не тільки нашу країну, а й увесь світ: митчині, науковиці, громадські діячки, лікарі, вчителі та багато інших. Розповідь про кожну героїню займає всього сторінку, але в ній є все, що треба знати про професійні здобутки та про умови життя, за яких ці подвиги здійснювались. Вік читачів: 6-12 років. Серія книг «Видатні українці» Роксолана, Леонід Каденюк, Ігор Сікорський, Валерій Лобановський, Кузьма Скрябін та Любомир Гузар — шість особистостей, якими пишається Україна. Спеціально для підлітків автори переказали їх біографії у художній формі. Книги не перенасичені датами, однак розповідають достовірні факти з життя і дитинства наших кумирів: завдяки чому вони досягли своїх висот, якими були і що привело їх до успіху. Вік читачів: 9-12 років. "Сила дівчат" Катерина Бабкіна, Марк Лівін Книга про українських жінок, не тільки постатей з минулого, але й наших сучасниць, які своїми видатними вчинками впливають на розвиток усього нашого суспільства, науки та мистецтва. Історії невеликі та нескладні, бех надмірної деталізації, тож краще їх читати зовсім маленьким читачам. Читати відгук про книжку можна за посиланням. Серія книг «12 балів» Серія «12 балів» складається з шести окремих книг про Степана Бандеру, Івана Мазепу, Лесю Українку, Ольгу Кобилянську, Тараса Шевченка і Марусю Чурай. У формі детективної історії діти досліджують життя відомих українців. До того ж кожна книга містить фрагменти енциклопедії та допоміжні таблиці, які стануть в нагоді і для шкільних завдань. Погортати книжку можна за посиланням. «Княгині України-Русі» Світлана Левітас Всі ми знаємо про правління княгині Ольги, яке наскрізь оповите таємничими легендами. Проте ж не лише Ігор був одруженим. В книзі «Княгині України- Русі» зібрані не менш цікаві перекази та легенди про жінок князів, які своєю красою, мудрістю та доброчинністю залишили помітний слід в історії нашого народу. «Славетні Гетьмани України» Андрій Климов Про володарів козацької булави розповість читачам Андрій Клімов у книзі «Славетні Гетьмани України». Біографії, діяльність, плани гетьманів та карти земель шукайте на сторінках «Славетних Гетьманів України». Вік читачів: 9-12 років. Подивитися уривок з книги можна тут. «Я і Конституція» Команда авторів книги «Я і Конституція» дуже постаралася і адаптувала тексти Законів для юних громадян. Тематичні ілюстрації та прості слова про складні речі стануть справжніми помічниками для дітей на шляху до громадянської свідомості. Погортати сторінки можно за посиланням. Вік читачів: 9-12 років «Таємниця козацької шаблі» Зірка Мезантюк Київ — Дубно (Дубенський замок) — Тараканівський форт — Берестечко (Козацькі Могили) — Підгірці (Підгорецький замок) — Олесько (Олеський замок) — Кам’янець-Подільський (Кам’янець-Подільська фортеця) — Хотин (Хотинська фортеця). За допомогою детективу-повісті «Таємниця козацької шаблі» ви помандруєте найвідомішими замками України, почуєте цікаві легенди та історичні факти. Книжка входить до шкільної програми за 5 класс. Вік читачів: 9-12 років. Почитати уривок можна тут. «Щоденник котячих мандрів» Лана Ра Мандрувати Україною можна ще й з непосидючим котом, який веде щоденник про свої подорожі. Тонкий гумор та цікаві пригоди захоплюють читачів з перших секунд. До того ж книга написана великим шрифтом, що значно полегшує прочитання. «Більш дотепнішого та цікавого викладення історичних фактів та цікавинок важко знайти. В книзі такі відомості, яких немає в підручнику, і вони значно розширюють кругозір дітей та дорослих!» - діляться враженнями читачі. «Моя Україна» Олена Собчук Книга Олени Собчук познайомить читачів зі звичаями, символами та побутом українців. Розповість про географічні особливості нашої місцевості та покаже, чим саме славиться Україна на весь світ. Мандруємо Україною Дитяча книга про різні куточки нашої країни, про визначні місця та їх історію. Вік читача: 3-8 років Книга-мандрівка. Україна 1200 фактів про Україну, про видатних людей, тварин, рослин, унікальні мусця та культурні знахідки. Українська легко! За допомогою малюнків у книжці розповідається, як правильно використовувати ті чи інші слова, щоб позбавитися в своїй мові русизмів та суржику. Абоненти Київстар можуть купити електронну версію для своїх смартфонів - за посиланням. 50 експрес-уроків української для дітей Улюблені герої каналу ПЛЮСПЛЮС Квадрик, Трикутя і Кружко допоможуть навіть найменшим читачам вивчати українську мову та не допускати найпоширеніших помилок під час спілкування. «Говоримо Українською», який створив телеканал «ПЛЮСПЛЮС» за підтримки Міністерства освіти України. В кожній новій серії глядачі разом з головними героями Трикутьою, Квадратиком і Кружком будуть розбирати найпоширеніші мовні помилки. Творці мультику прагнуть довести дітям, що говорити українською мовою легко і круто. В основу мультфільму покладено книгу Олександра Авраменка «100 експрес-уроків української». Мульт-серіал «Книга-мандрівка. Україна» А ви знали, що одесит врятував світ від Холери? Такого точно на уроках історії не розкажуть. Цю та 24 інші цікаві історії з життя відомих українців дивіться у серіалі «Книга-мандрівка. Україна». «У серіалі „Книга-мандрівка. Україна“ ми розповідаємо про важливі здобутки українців, про нашу історію, яку сторіччями переписували. Ми дуже хочемо, щоб про Україну та її дивовижних людей знав увесь світ. Адже в нас є чим пишатися! Тож робімо це разом. Усі мультфільми можна дивитися у вільному доступі на YouТube. Приєднуйтесь!» - прокоментуала Ірина Тараненко, шоуранерка проекту. Я - україночка. Одягни ляльку. Альбом з наліпками Український національний одяг завжди вражав своєю різноманітністю: в кожному регіоні вишиванки прикрашає свій особливий орнамент. Про те, як старанно дівчата оздоблювали свої сорочки до весілля та інших свят можна дізнатися з аналогічної книжки з наліпками, присвяченої святковому одягу, - дивіться тут. Козаки. Альбом з патріотичними наліпками. 12 аркушів, 26 наліпок з козаками, їхніми обладунками та сценами з їхнього життя. Також у книжці є розповідь про Запорізьку Січ. Книга-розмальовка «Гетьмани України» Ірина Бендеровська А ось дошкільнята та учні молодших класів можуть познайомитися з гетьманами України за допомогою книги-розмальовки Ірини Бендеровської. Ілюстрації передають всю мужність та силу наших героїв, а також доповнені найважливішими фактами з їх біографії. Рекомендований вік: від 3 років. Україна. Атлас-розмальовка Великі розмальовки з областями України та їх найголовніші пам'ятки, тварини та рослини, які тут зустрічаються. Тобто все, що перетворити звичайний урок в цікавий. Пазл DoDo "Мапа України" Пазл зі 100 елементів з мапою України для дітей 5-8 років. Сподіваємося, ви знайшли цікаві дитячі книжки та мультфільми для дітей про Україну в нашій добірці. Стаття написана колективом редакції UAUA.INFO
→ 


Другие новости.



Мы в Яндекс.Дзен


Новости по теме.





Добавить комментарий

добавить комментарий
Комментарии для сайта Cackle

Поисовые статьи дня.

Top.Mail.Ru Яндекс.Метрика
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика