Елементи молодості: як змінюється шкіра з віком та як зупинити старіння - «Уход» » « Я - Женщина »

Елементи молодості: як змінюється шкіра з віком та як зупинити старіння - «Уход»



Елементи молодості: як змінюється шкіра з віком та як зупинити старіння - «Уход»
Каждый и каждая из нас является специалистом в какой-то области, и мы можем поделиться своим опытом и ощущениями с другими. Мало того, мы просто обязаны это сделать потому, что в природе действует очень простой закон «чем больше отдаешь, тем больше получаешь».....
Алиса Клочай
-->

Шкіра з віком змінюється, це природний процес. Дерма стає тоншою, втрачає жир й більше не виглядає такою пружною й гладенькою. Якщо ми здорові й добре доглядаємо за собою, зміни відбуваються поступово.



Однак погане харчування, нераціональний спосіб життя й роки засмагання на сонці можуть призвести до ранніх зморшок, сухості та пігментації. Є речі, які ти можеш зробити вже зараз, щоб захистити свою шкіру від раннього старіння – про них і поговоримо.

Суха шкіра

Як з’являється? З віком сальні залози перестають активно працювати, і тип шкіри може зрештою змінитися. Жирна – наблизитися до нормальної, а нормальна – до сухої. Якщо шкірі не вистачає зволоження, це стає більш помітним.

Як цьому зарадити? Пити достатньо рідини й не засмагати на сонці. Взимку не забувати про зволоження повітря. Збудувати свій догляд на максимальній гідратації й не забувати про пілінги, які допомагають продуктам краще просочуватися у шкіру. Відмовтеся від спиртових тоніків, мила й інших засобів, що спричиняють сухість. Посилювати сухість шкіри можуть і гарячі ванни, тому краще приймати теплий душ.

Зморшки

Як з’являються? Головний чинник, що спричиняє зморшки, – зниження рівня колагену та еластину. Зморшки можуть збільшуватися через активну міміку (зрештою на шкірі утворюється залом), неправильне положення під час сну (спимо обличчям у подушку), сутулість та постійне «залипання» у телефоні (страждають шия, підборіддя, зона декольте). Додай до цього чинники на кшталт захворювань, гормональних стрибків, стресу, куріння, ультрафіолету – і зрозумієш, що заробити ранні зморшки дуже просто.

Як цьому зарадити? Є багато продуктів, які обіцяють зникнення зморшок. На жаль, користь популярних інгредієнтів у складі противікових засобів науково не підтверджена. Якщо вони й дають ефект, то мінімальний. Виключення – пептиди, які стимулюють синтез міжклітинного білка, завдяки чому й відбувається оновлення шкіри. А також ретиноїди, що прискорюють оновлення клітин у з’єднувальній тканині. Пептиди треба застосовувати регулярно, а ретиноїди – курсами.

Серйозніші косметологічні засоби й процедури (наприклад, зменшення зморшок лазером) можуть давати добрий ефект, але їх має призначати лікар. Якщо тебе турбують зморшки, обміркуйте з косметологом твій тип старіння і план боротьби з віковими змінами. Зменшити дрібні зморшки можуть і поліфеноли, які працюють як антиоксиданти й захищають шкіру від вільних радикалів.

Пігментні плями

Як з’являються? Пласкі бурі й сірі плями на шкірі – результат надмірного виробництва меланіну, пігменту шкіри. Лікарі не завжди точно можуть визначити, чому виникає пігментація. Старіння шкіри, сонячне опромінення, спадковість, гормональні препарати – поширені причини, що прискорюють цей процес.

Як цьому зарадити? Крем з SPF 50 захистить тебе від появи нових пігментних плям, а от щоб позбавитися від старих, стануть у пригоді відлущувальні процедури. Вони допомагають зняти верхній шар шкіри – разом з мертвими клітинами зникають і хлоазми. Також зверни увагу на тонери, що візуально вирівнюють колір шкіри, й на сироватку/крем з висвітлювальним інгредієнтом на кшталт коєвої кислоти або арбутину. Із салонних процедур з надміром пігменту добре себе зарекомендували біоревіталізація й біорепарація. Ін’єкції гіалуронової кислоти у комплексі з вітамінами й антиоксидантами прискорюють регенерацію клітин. Видимий ефект дають лазер і крем з гідрохіноном, та це може порадить лише лікар.

Тьмяний колір обличчя

Як з’являється? Тьмяною та неживою вашу шкіру робить не лише вік, а й недосипання, погане харчування й екологія, недостатнє відлущення.

Як цьому зарадити?

  • Застосовуй делікатні ексфоліати, а також пілінги з АНА- й ВНА-кислотами, які видалятимуть змертвілі клітини. Шукай формули, що містять заспокійливі компоненти, наприклад алое та зелений чай, – вони мінімізують подразнення.
  • Щоб знизити вплив забрудненого повітря на шкіру, ретельно вмивайся перед сном. До речі, дослідження свідчать, що вмивання щіточками ефективніше, ніж руками.
  • Щодо стресу порада «менше нервувати» лише дратує, тому краще спробуй масажі під час нанесення олії чи зволожувального крему – це стимулює кровотік і робить шкіру свіжою.
  • Якщо шкіра зневоднена, то вона стватиме тьмяною. Отже, додавай до догляду більше зволоження, наприклад сироватку з гіалуроновою кислотою.
  • Можливо, шкіра виглядає неживою через брак мікроелементів, які необхідні для формування природних антиоксидантів. Шукай у вітамінних препаратах селен, мідь, залізо, цинк, біотин, вітаміни Е та А. Однак потрібна кількість добавок залежить від віку й стану здоров’я, тому спочатку порадься з лікарем.
  • Жодні спроби не працюватимуть, доки ти не захистиш шкіру. Шкода від сонця – головна причина втрати колагену, через що шкіра стає слабкою і тьмяною.
  • Додай до догляду препарат з ретинолом – він захистить від втрати колагену й виростить більше структурного білка.

Втрата еластичності, деформація овалу обличчя та шиї

Як з’являється? Втрата колагену разом із сухістю шкіри через гормональну перебудову знижують еластичність. У результаті шкіра стає зів’ялою й менш еластичною – передусім це помітно у ділянці щік, шиї, підборіддя.

Як цьому зарадити? Косметологи зазвичай рекомендують лазер і фітопроцедури, які прогрівають шкіру й стимулюють клітини з’єднувальної тканини – завдяки цьому виробництво еластину й колагену збільшується. Також популярні ін’єкції препаратів на основі гіалуронової кислоти – вони зменшують зів’ялість шкіри й зморшки, та суті процесу не змінюють. Крім того, непогано працює фейс-білдінг, вправи для тонусу м’язів обличчя, але їх треба робити регулярно.

Вітамін молодості й краси

Отже, підіб’ємо підсумки. Що потрібно, аби якомога довше зберегти шкіру молодою:

  1. Якщо ти не можеш самостійно визначити тип шкіри й старіння, звернися до косметолога. Фахівець допоможе підібрати правильний догляд і процедури.
  2. Намагайся позбавитися згубних звичок: переїдання, нікотин та алкоголь прискорюють старіння не лише шкіри, а й усього організму.
  3. Не забувай про догляд, який з віком може змінюватися разом з типом шкіри. Не соромся додавати противікові інгредієнти й пробувати нові процедури.
  4. Додай до раціону більше овочів, фруктів, омегу-з жирних кислот, вітаміни А, Е, С і біотин, пий більше води та займайся спортом.

Одним з найважливіших вітамінів, який працює зі шкірою, є біотин. Саме він:

  • стимулює синтез колагену;
  • стимулює синтез кератину;
  • запускає процеси природного оновлення тканин;
  • покращує якість нігтів, волосся та шкіри.

Біотин потрібен:

  • для шкіри, бо допомагає розгладжувати зморшки й прибирає лущення;
  • для волосся, адже попереджує його випадіння, посіченість і появу сивини;
  • для нігтів, бо оновлює їхню структуру й зменшує ламкість.

Німецький «НатуБіотин» містить високоочищений біотин, що допомагає боротися зі старінням. Усього одна пігулка на день протягом 3 місяців сприяє регенерації тканин, активізації синтезу кератину й колагену – структурних білкових волокон, які відповідають за молодість.


Реклама лікарського засобу. Перед застосуванням уважно ознайомитися з інструкцією та проконсультуйтесь з лікарем. Зберігати в недоступному для дітей місці. НатуБІОТИН: РП UA /1596/01/01 від 13.05.2017; Ексклюзивний дистриб'ютор: ПрАТ "Натурфарм", вул. Лісна, 30-А, м. Київ, Пуща-Водиця, 04075; телефон: (044) 401-81-03


Алиса Клочай --
→ 


Другие новости.



Мы в Яндекс.Дзен


Новости по теме.





Добавить комментарий

добавить комментарий
Комментарии для сайта Cackle

Поисовые статьи дня.

Top.Mail.Ru Яндекс.Метрика
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика