Порядок розірвання шлюбу » « Я - Женщина »

Порядок розірвання шлюбу



Порядок розірвання шлюбу
Каждый и каждая из нас является специалистом в какой-то области, и мы можем поделиться своим опытом и ощущениями с другими. Мало того, мы просто обязаны это сделать потому, что в природе действует очень простой закон «чем больше отдаешь, тем больше получаешь».....
[img]http://womanel.com.ua/sites/default/files/1_3288.jpg?1495873134[/img]

Порядок розірвання шлюбу органом державної реєстрації актів цивільного стану


Якщо подружжя вирішило розірвати шлюб, вони можуть звернутись до реєстраційного органу для припинення шлюбних відносин. Це можливо якщо обидві особи погоджуються з вказаним рішенням та подружжя не має неповнолітніх дітей. Якщо після розлучення сторони мають один до одного претензії майнового характеру вони їх вирішують окремо у судовому порядку. Для розірвання шлюб необхідні наступні документи:


Паспорти подружжя. До установи необхідно надати дві копії документу, а також оригінали, в які будуть внесені зміни.
Свідоцтво про реєстрацію шлюбу.
Власноруч написані заяви про погодження з розірванням шлюбу.
Квитанцію про сплату державного збору.

Зазначені документи для розлучення необхідно надати до реєстраційного органу. Протягом одного місяця з моменту подання заяви, подружжя отримає на руки свідоцтво про розірвання шлюбу у двох екземплярах. Якщо один з подружжя визнаний недієздатним або не може з’явитися для розлучення, він може передати свою заяву чоловікові або жінці. При цьому оригінальність його підпису на заяві має бути посвідчена нотаріально.


Розірвання шлюбу судом


Сімейний Кодекс визначає ще один порядок розірвання шлюбу – за судовим рішенням. Такий порядок застосовується якщо один з подружжя не бажає розлучатися або в родині наявні неповнолітні діти. В такому випадку обидва з подружжя, чи один з них повинен звернутись до суду із заявою про розірвання шлюбу. В позові необхідно зазначити чому саме особа вирішила розлучитися. Також одразу дозволяється подавати заяву щодо розподілу майна подружжя.


Після надходження до суду позову, сторона, що його подала протягом місяця має право примиритися та забрати свою заяву. Якщо сторони не дійшли згоди, суд виносить рішення про розлучення. Після отримання такого рішення, сторони зобов’язані надати його до органу реєстрації актів цивільного стану. До рішення додаються документи зазначені вище.


Порядок розірвання шлюбу


Що робити якщо місцезнаходження одного з подружжя невідомо


Бувають випадку коли подружжя тривалий час не веде спільного побуту та проживає окремо. Коли один з них вирішує офіційно розірвати шлюб, виникає проблема пошуку особи. Якщо є відомості про офіційне проживання чоловіка або жінки, однак той не виходить на зв’язок, шлюб можна розірвати через реєстраційний орган. При цьому державний орган направляє по місцю проживання одного з подружжя повідомлення про можливість оскарження рішення про розлучення.


Якщо місце проживання одного з подружжя невідомо, то його родичі мають право звернутись до суду для визнання його безвісно відсутнім. В цьому випадку підставою для розлучення буде копія судового рішення. Це найбільш тривалий спосіб розлучення, оскільки для визнання особи безвісно відсутньою, має пройти не менше трьох років з моменту її зникнення.


Для отримання більш детальної інформації можна звернутися до адвокатів компанії «Юридична компанія Бачинський, Коломієць і партнери». Саме тут юристи нададуть вичерпні рекомендації про порядок розірвання шлюбу, допоможуть скласти документи для суду.


_
→ 


Другие новости.



Мы в Яндекс.Дзен


Новости по теме.





Добавить комментарий

добавить комментарий
Комментарии для сайта Cackle

Поисовые статьи дня.

Top.Mail.Ru Яндекс.Метрика
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика